Na Prix de Rome: Germaine Kruip

In het voorjaar van 2012 is door AVRO Kunstuur de serie ‘Na de Prix de Rome’ gemaakt. Hierin blikken oud-winnaars terug op hun deelname aan de Prix de Rome, en vertellen zij over de invloed die de prijs op hun verdere carrière heeft gehad.

Germaine Kruip won in 1999 de tweede prijs van de Prix de Rome in de categorie Beeldende Kunst/Theater. In AVRO Kunstuur vertelt ze hoe ze door de Prix de Rome voor het eerst vanuit haar theaterachtergrond, haar werk als een autonoom kunstwerk is gaan zien. “Het is een doorslaggevende periode geweest voor mij, het begin van waar ik nu ben.”

Ook Martijn van Nieuwenhuyzen, curator in het Stedelijk Museum en Aveline de Bruin, curator van de privécollectie de Bruin-Heijn komen aan het woord over het werk van Germaine Kruip.

Na Prix de Rome: Germaine Kruip

Na Prix de Rome: Germaine Kruip