De IMC Weekendschool kinderjury

IMC Weekendschool Kinderjury

Voorafgaand aan de prijstuitreiking heeft de kinderjury van de IMC Weekendschool de Prix de Rome tentoonstelling bezocht. Hun missie; het kiezen van de winnaar van de Prix de Rome IMC Weekendschool Kinderjuryprijs 2011.

weekendschool

De vijf jonge juryleden moesten hun keuze maken uit de vier shortlist kandidaten van de Prix de Rome 2011 en werden rondgeleid door Coenraad Koper, Blikopener bij het Stedelijk museum, en Martijntje van Schooten, coƶrdinator van de Prix de Rome.

De juryleden werden vroeg op de dag ontvangen in Lab111, waar Martijntje kort vertelde over de rijke geschiedenis van de Prix de Rome en over de belangrijke opdracht van deze jury.

weekendschool_1

Hierna nam Coenraad het woord over en begeleidde de rondgang door de tentoonstelling. De groep was uiterst nieuwsgierig en er werden kritische vragen over en weer gesteld. Wat bedoelt de kunstenaar? Is dit geen plagiaat? Is dit wel kunst en waarom?

weekendschool_4

Na de rondleiding ging de jury in beraad. Een winnaar kiezen bleek geen gemakkelijke opgave omdat de juryleden in alle werken andere kwaliteiten individueel konden waarderen. Na een goede discussie, waarbij alle juryleden hun favoriete keuze mondig hebben verdedigd, was de missie toch geslaagd; de IMC kinderjury heeft haar winnaar gekozen. Meestal wordt vooral een jury bedankt, maar de attente leden van deze jury hadden zelf ook bedankjes meegenomen.

De winnaar van de IMC Weekendschool Kinderjuryprijs is bekendgemaakt op 9 juni, tijdens de officiƫle Prix de Rome prijsuitreiking.

weekendschool_2