Het vroegere August Allebéplein in Amsterdam-West

Na Prix de Rome 4: Alles over architectuur

Aflevering 4 van Na de Prix de Rome staat in het teken van architectuur. De Prix de Rome Architectuur wordt eens in de vier jaar uitgereikt. In deze uitzending van AVRO Kunstuur komen deelnemers Olv Klijn, Jeroen Spee en Jeroen Steenvoorden aan het woord. Onder andere Mels Crouwel (oud-Rijksbouwmeester en Prix de Rome jurylid), Allard Jolles (Rijksgebouwendienst) en Tako Postma (INBO) blikken terug op de competitie van 2010, met als uitdaging een nieuw ontwerp voor het August Allebéplein in Amsterdam-West.

Na Prix de Rome 4: Alles over architectuur

Olv Klijn vertelt hoe het winnen van de Prix de Rome hem het vertrouwen gaf zijn werkwijze door te zetten, waarbij samenwerken met verschillende disciplines en onderzoek naar sociaal-maatschappelijke omstandigheden een belangrijke rol speelt. Jeroen Spee en Jeroen Steenvoorden werken momenteel aan een opdracht voor de Rijksgebouwendienst, wat direct voortkwam uit hun inzending voor de Prix de Rome 2010.