Scouts Prix de Rome 2013

Bij de Prix de Rome werd in 2013 voor het eerst met scouts gewerkt. Deze breed samengestelde groep professionals werd uitgenodigd beelden kunstenaars voor te dragen voor de prijs. Ook derden konden via het Mondriaan Fonds een kunstenaar onder de aandacht brengen bij de scouts.

De scouts waren:
Steven ten Thije / Roel Arkesteijn / Femke Lutgerink / Francesco Stocchi / Lene ter Haar / Marcel Feil / Martijn van Nieuwenhuyzen / Mirjam Westen / Robbert Roos / Moosje Goosens / Hanne Hagenaars / Margriet Kemper / Toon Teeken /  Anne Jaap de Rapper / Joep van Lieshout / Alicia Framis / Marijn van Kreij / Fatima Barznge / Folkert de Jong / Rossella Biscotti / Suchan Kinoshita / Koen Delaere / Flos Wildschut / Jeroen Boomgaard / Martine van Kampen / Juha van t Zelfde / Pim Trooster / Robert Jan Verhagen / Willem Velthoven / Edwin van der Heide / Alexandra Landre / Maaike Lauwaert / Maurice van Valen / Jos Houweling / Alexander Strengers.