Longlist Prix de Rome 2013

De longlist bestond uit vijftig kunstenaars die waren voorgedragen door 35 scouts. Onder de kunstenaars op de longlist bevinden zich twee samenwerkingsverbanden, terwijl acht kunstenaars door twee verschillende scouts werden voorgedragen.

 


Longlist Prix de Rome 2013

Haseeb Ahmed / Rossella Biscotti* / Sara Bjarland / Melanie Bonajo / Kevin van Braak / Giorgio Andreotta Calò / Sarah Carlier / Jasper Coppes / Vincent Dams / Dina Danish / Amie Dicke / Nickel van Duijvenboden / Hadassah Emmerich / Christian Friedrich / Ksenia Galiaeva / Hans Gremmen / Julien Grossmann / Jasper Hagenaar / Karin Hasselberg / Martijn Hendriks / Niek Hendrix / Roderick Hietbrink / Zhana Ivanova / David Jablonoswki / Iva Supic Jankovic / Marieke de Jong / Eleni Kamma / Sil Krol / Katja Mater / Margit Lukacs & Persijn Broersen / Alberto de Michele / Sachi Miyachi / Emmeline de Mooij / Xue Mu / Paulien Oltheten / Femmy Otten / Rory Pilgrim / Falke Pisano / PSWAR: Adi Holander, Tamuna Chabashvili, Vesna Madzoski / Muzi Quawson / Thomas Raat / Rafael Rozendaal / Jaap Scheeren / Marleen Sleeuwits / Elian Somers / Sarah van Sonsbeeck / Simon van Til / Remco Torenbosch / Ola Vasiljeva / Rutger Zuydervelt.

*Aangezien Rossella Biscotti reeds in 2009 een Basisprijs Prix de Rome ontving, zal haar werk niet door de jury worden beoordeeld.