Foto: v.l.n.r. Christian Friedrich, Falke Pisano, Ola Vasiljeva, Remco Torenbosch. Foto's: Daniel Nicolas

Tentoonstelling Prix de Rome 2013

Bij de Appel arts centre in Amsterdam was van 26 oktober 2013 t/m 26 januari 2014 de tentoonstelling te zien met het werk van de vier beeldend kunstenaars die zijn geselecteerd voor de Prix de Rome 2013. Bij de tentoonstelling werd een nevenprogramma georganiseerd met (familie)rondleidingen, een Q&A met de kunstenaars, een rondleiding via de Vrije Academie en een lezing tijdens de zondagsschool. Ook tijdens de Museumnacht stond de Appel in het teken van de Prix de Rome. Leerlingen van de IMC weekendschool kregen een rondleiding langs alle genomineerden en reikten tijdens de opening een prijs uit aan Christian Friedrich. Lees hier de blog van Birgit Donker.

De tentoonstelling trok 5057 bezoekers en via (social) media werd fiks gediscussieerd over de presentatie én over de rol van critici. Veel bezoekers zijn gekomen om met eigen ogen een conclusie te trekken. Er waren teleurgestelde of negatieve reacties, maar vooral ook veel positieve geluiden. “De tentoonstelling voelt in zijn presentatie en context heel ‘zwaar’ aan maar is dat niet. Het is juist dynamisch”, schreef een bezoeker in het gastenboek. Een ander: “Je ziet hoe kunstenaars van nu denken; over alles is nagedacht.”