Kandidaten Prix de Rome Architectuur 2014

De longlist voor de Prix de Rome Architectuur 2014 bestond uit 57 kandidaten. Zij werden voorgedragen door 32 scouts die door het Mondriaan Fonds waren uitgenodigd en door andere experts. Daarnaast was er de mogelijkheid voor architecten om zichzelf voor te dragen. Van die mogelijkheid hebben 16 mensen gebruik gemaakt. Op de longlist stonden architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten, zowel samenwerkingsverbanden als kandidaten die alleen werken.

De kandidaten op de longlist zijn: Adriaan Aarnoudse / Kunlé Adeyemi / Martijn Al / Samir Bantal / Merixell Blanco Diaz / Jeffrey Bolhuis / Tom Bosschaert / Marlies Boterman / Daan Bruggink / Chris Collaris / Dingeman Deijs / Steven Delva / Mitesh Dixit / Tom van der Eng / Uri Gilad / Guido Greijdanus / HappelCornelisseVerhoeven / Michel Heesen / Ard Hoksbergen / Anne Holtrop / Breg Horemans / Bas Horsting / Florian Idenburg / Marit Janse / Ivo de Jeu / Harro de Jong / Marc Koehler / Marieke Kums / Fiona Kydd / Lilith Ronner van Hooijdonk / LOLA Landscape Architects / Kees Lokman / Jan Maas / Roderik van der Meulen / Donna van Milligen Bielke / Marcel Moonen / Jasper Nijveldt / Karin Peeters / Dirk Peters / Tim Prins / Max Rink / Nanne de Ru / SHAU / Jan Schevers / The Cloud Collective / Laura Theng / Urban Synergy / Robbert Jan van der Veen / Caro van de Venne / Kim Verhoeven / Anouk Vogel / Ard de Vries / Gerwin de Vries en Alexander Herrebout (LINT) / Iris Wijn / XML / Jeroen Zuidgeest / ZUS (Zones Urbaines Sensibles).

De door het Mondriaan Fonds uitgenodigde scouts hebben 35 verschillende kandidaten voorgedragen, van wie een aantal verschillende malen werd genoemd. Zes kandidaten hebben hun voordracht te danken aan een derde die op eigen initiatief iemand voordroeg.