Magali Reus, Leaves 2015, installation view Kunsthalle Wien

Leaves van Magali Reus in Kunsthalle Wien

Magali Reus neemt van 11 maart t/m 29 mei 2016 deel aan de groepstentoonstelling The Promise of Total Automation in de Kunsthalle Wien, Oostenrijk. Reus toont het werk Leaves, waarmee zij in 2015 de Prix de Rome Beeldende Kunst won.

De tentoonstelling beschouwt de menselijke fascinatie voor automatisering. De aantrekkingskracht van een geautomatiseerd leven houdt niet alleen de productie en controle van kapitalisme in stand, maar voedt ook alternatieve ideeën over een meer ecologische en evenwichtige relatie tussen mens, technologie en natuur. Vanuit verschillende theorieën en gezichtspunten ontwikkelen de deelnemende kunstenaars hun eigen idee over dit onderwerp. Uitgangspunt van de tentoonstelling is een posthumanistische denkwijze, waarbij de wederzijdse afhankelijkheid en interactie tussen objecten, technologie en mens centraal staat. Zal het geloof in dingen een breuk met de antropocentrische en kapitalistische traditie veroorzaken, of zal het dit enkel versterken?

Ook bij de kunstbeurs Independent Brussels 2016 (20 t/m 23 april) was werk van Magali Reus te zien. De Londense galerie The Approach presenteerde er een werk uit de serie Leaves die Reus voor de Prix de Rome maakte.