Magali Reus, Mustard, overzichtstentoonstelling Stedelijk Museum Amsterdam. 2016. Courtesy Magali Reus en Approach

Magali Reus in Stedelijk Museum Amsterdam en Tate Modern

Vanaf 10 september presenteert het Stedelijk Museum de eerste museale solotentoonstelling van Magali Reus, winnaar van de Prix de Rome 2015. Onder de titel Mustard presenteert Reus nieuwe sculpturen in een speciale installatie. Deze serie werken ontstond dit jaar in haar studio in Londen. Door gebruik te maken van verschillende synthetische materialen en complexe stof- en leerverwerkingsprocessen, creëerde Reus sculpturale vormen die weliswaar niet direct verwijzen naar bestaande objecten, maar toch associaties oproepen met zadels, motoren of dekens. Haar uitvergroting van (dierlijke) vormen bevat elementen van camp en het groteske: een overdrijving die de werken een sterk fysieke en tegelijk verontrustende aanwezigheid geeft. De tentoonstelling bij het Stedelijk Museum is tot 27 november 2016 te zien.
Ook Tate Modern toonde interesse voor Magali Reus. Het Londense museum kocht onlangs een werk aan uit de serie Leaves. Reus maakte dit werk voor de Prix de Rome 2015.