Scouts Prix de Rome Beeldende Kunst 2015

Een breed samengestelde groep professionals werd benaderd om als zogenoemde scouts maximaal twee kunstenaars voor te dragen. Kunstenaars die aan de voorwaarden voldoen konden ook aan de jury worden voorgedragen door derden of door zichzelf.
Voordrachten konden worden gedaan door het insturen van een in het Engels geschreven motivatie en de geboortedatum, woon/werkplek en contactgegevens van de kunstenaar. Het Mondriaan Fonds checkte vervolgens of de voorgedragen kunstenaars aan de voorwaarden voldeden en vroeg hen om het insturen van documentatie, een cv en een werkplan.

De scouts waren:
David Bade (beeldend kunstenaar) / Paula van den Bosch (conservator Bonnefanten Museum, Maastricht) / René Bosma (directeur AKV | St. Joost, Den Bosch) / Jelle Bouwhuis (curator Stedelijk Bureau Amsterdam) / Binna Choi (directeur Casco, Utrecht) / Katja Diallo (artistiek directeur Noordkaap, Dordrecht) / Mariette Dölle (artistiek directeur TENT, Rotterdam) / Roos Gortzak (directeur Vleeshal, Middelburg) / Reggy Gunn (beeldend kunstenaar) / Ad de Jong (beeldend kunstenaar) / Rosan Hollak (redacteur NRC) / Remy Jungerman (beeldend kunstenaar) / Frank Koolen (beeldend kunstenaar) / Marc Mulders (beeldend kunstenaar) / Suzanne Oxenaar (artistiek directeur Lloyd Hotel) / Ine Poppe (schrijver, docent, kunstenaar) / Angelique Spaninks (directeur MU, Eindhoven) / Maria Verstappen (beeldend kunstenaar) / Wim Waelput (artistiek leider KIOSK, Gent) / Sue Ann van der Zijp (conservator Groninger Museum).