Tentoonstelling Prix de Rome 2015

Bij de Appel arts centre in Amsterdam was van 20 november 2015 t/m 17 januari 2016 de tentoonstelling te zien met het werk van de vier beeldend kunstenaars die zijn geselecteerd voor de Prix de Rome 2015. Bij de tentoonstelling werd een nevenprogramma georganiseerd met performances, (familie)rondleidingen en artist talks. Leerlingen van de IMC weekendschool kregen een rondleiding langs alle genomineerden en reikten tijdens de opening een prijs uit aan Foundland. De leerlingen, tussen de tien en veertien jaar oud, waardeerden dat het onderwerp van Foundlands werk zo actueel is en ze zeiden te hopen dat er op deze manier meer aandacht komt voor de situatie in Syri√ę. Deelnemers aan speciale ART-ViSiT rondleidingen¬† voor leerlingen en studenten verkozen Christian Nyampeta tot hun favoriet. De uitnodigende ruimte waarin het publiek een plek kreeg om samen te reflecteren op processen en ritmes die onze samenleving zichtbaar zijn, sprak hun aan.

De tentoonstelling van de Prix de Rome in de Appel arts centre in Amsterdam trok in drie maanden ruim 3.400 bezoekers. Ook ontving de tentoonstelling met werk van de vier genomineerden veel aandacht in landelijke kranten en (kunst)tijdschriften, zoals Telegraaf, NRC Handelsblad, Parool, de Volkskrant, Metropolis M, Mister Motley en de Groene Amsterdammer.