Prix de Rome publicatie 2015
Prix de Rome publicatie 2015

Publicatie Prix de Rome 2015

NAi010 Uitgevers maakte i.s.m. het Mondriaan Fonds een publicatie over de vier shortlistkunstenaars. De publicatie bevat een inleidend essay ‘Beeldende kunst als vermoeden’ waarin curator en schrijfster Lucette ter Borg een pleidooi houdt voor het leren waarderen van ‘moeilijke’ kunst. Teksten over het werk dat Foundland en Magali Reus in de afgelopen maanden voor de Prix de Rome realiseerden, zijn van de hand van Richtje Reinsma. Laure van den Hout schreef over Christian Nyampeta en Hedwig Houben. Richtje Reinsma en Laure van den Hout werden in 2014 genomineerd voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek, respectievelijk in de categorieën ‘recensie’ en ‘essay’, waarop ze werden uitgenodigd bij te dragen aan de publicatie van de Prix de Rome 2015. Prix de Rome scouts Binna Choi, Roos Gortzak, René Bosma en Katja Diallo schreven elk een korte tekst over de kunstenaar(s) die zij nomineerden.

Het voorwoord is van Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds) en een essay over de geschiedenis van de Prix de Rome werd geschreven door Mirjam Beerman (coördinator Prix de Rome). Het ontwerp is van Lesley Moore.

Publicatie Prix de Rome Beeldende Kunst 2015
€ 14,95 [NL/ENG]
ISBN 978-94-6208-252-6
Paperback, 96 p, full colour
Te bestellen via bestelling[at]mondriaanfonds.nl