Falke Pisano, Reading the world with mathematics, 2015. Foto: O.H. Dancy

Falke Pisano bij Badischer Kunstverein

Falke Pisano, winnaar Prix de Rome 2013, heeft van 30 september tot 27 november 2016 een tentoonstelling bij de Badischer Kunstverein in Karlsruhe. ‘The value in mathematics — How do we learn?’ is een voortzetting van Pisano’s project over de invloed van culturele waarden op de ontwikkeling van wiskundige systemen. Pisano startte dit langlopende project tijdens de werkperiode bij de American Academy in Rome, onderdeel van de prijs. Pisano maakte voor deze tentoonstelling nieuwe werk en nodigde kunstenaar Luca Frei en typograaf  Wil Holder uit aan de tentoonstelling bij te dragen. Ook neemt Pisano deel aan een programma met gesprekken over onderwerpen die aan haar onderzoek zijn gerelateerd.

Ander werk uit de serie ‘The value in mathematics’ is tot 29 oktober te zien bij de groepstentoonstelling ‘Putting Rehearsels to the Test’ bij The Leonard & Bina Ellen Art Gallery in Montréal.

Meer informatie over de tentoonstellingen bij de Badischer Kunstverein en The Leonard & Bina Ellen Art Gallery.