Hedwig Houben, Personal Matters and Public Affairs, 2015 (filmstill)

Solotentoonstelling Hedwig Houben in Bristol

Hedwig Houben, in 2015 genomineerd voor de Prix de Rome Beeldende Kunst, heeft van 1 oktober tot 11 december 2016 haar eerste solotentoonstelling in Groot-Brittannië. Art centre Spike Island in Bristol toont een aantal belangrijke werken uit de afgelopen vijf jaar. Onderdeel van de tentoonstelling is het werk dat zij maakte voor de Prix de Rome presentatie bij de Appel arts centre.

‘Personal Matters and Public Affairs’ gaat in op de positie en status van het zelfstandige ding/individu wanneer deze zich niet meer in de privé-omgeving bevindt. In de vorm van een portret genaamd ‘I’ betreedt het individu/ding de publieke ruimte waar het geconfronteerd wordt met ‘The Other’. ‘De ander’ heeft de verschijning van een auto, één op één gemaakt uit plasticine (klei). Wie is ‘I’? En welke rol speelt ‘The Other’ bij het definiëren van ‘I’? Net als bij de Appel arts centre nemen tijdens de tentoonstellingsperiode bij Spike Island verschillende personen de rol van performer op zich en doen aanpassingen aan ‘The Other’. Tijdens de opening op 30 september wordt de performance door Hedwig Houben zelf uitgevoerd.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.