Scouts Prix de Rome 2017

Een breed samengestelde groep professionals is benaderd om als zogenoemde scouts maximaal twee kunstenaars voor te dragen. Kunstenaars die aan de voorwaarden voldoen kunnen ook aan de jury worden voorgedragen door derden of door zichzelf.

De scouts van 2017 zijn:
Miriam Bestebreurtje (curator en coördinator Masters AKV|StJoost) / Liesbeth Bik (beeldend kunstenaar) / Priscila Fernandes (beeldend kunstenaar) / Annie Fletcher (hoofdcurator Van Abbemuseum, Eindhoven) / Hendrik Folkerts (curator documenta 14, Athene/Kassel, 2017) / Ksenia Galiaeva (beeldend kunstenaar) / Maaike Gouwenberg (curator) / Belinda Hak (programmamanager Minerva Academie, Groningen) / Bas Hendrikx (curator P//////AKT, Amsterdam) / Yasmijn Jarram (schrijver, curator) / Patricia Kaersenhout (beeldend kunstenaar) / Sabrina Kamstra (hoofd kunstzaken AMC,  Amsterdam) / Natasja Kensmil (beeldend kunstenaar) / Jeroen Kooijmans (beeldend kunstenaar) / Danielle Lemaire (beeldend kunstenaar / curator Extrapool, Nijmegen) / Gabriel Lester (beeldend kunstenaar) / Noor Mertens (curator Kunstvlaai) / Otobong Nkanga (beeldend kunstenaar) / Jan van der Ploeg (beeldend kunstenaar, PS projectspace Amsterdam / Elly Stegeman (curator Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch) / Jerome Symons (beeldend kunstenaar) / Lucas van der Velden (beeldend kunstenaar, directeur Sonic Acts Festival Amsterdam) / Martijn Verhoeven (curator, coördinator KABK, Den Haag)