Publicatie Prix de Rome

NAi010 Uitgevers maakte i.s.m. het Mondriaan Fonds een publicatie over de vier shortlistkunstenaars. De publicatie bevat een inleidend essay van beeldend kunstenaar en schrijver Maria Barnas. Teksten over het werk dat Saskia Noor van Imhoff en Rana Hamadeh in de afgelopen maanden voor de Prix de Rome realiseerden, zijn van de hand van Laurens Otto. Julia Mullié schreef over Katarina Zdjelar en Melanie Bonajo. Beide auteurs zijn oud-genomineerden voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek. Prix de Rome scouts Rudi Fuchs, Priscila Fernandes, Emma Inez Panza en Annie Fletcher schreven over de kunstenaars die zij voordroegen.

Het voorwoord is van Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds) en een essay over de geschiedenis van de Prix de Rome werd geschreven door Mirjam Beerman (coördinator Prix de Rome). Het ontwerp is van Lesley Moore.

ISBN 978-94-6208-401-8
paperback | 96 pag. | geillustreerd
tweede deel met juryrapport beschikbaar vanaf prijsuitreiking
€ 19,95 (te bestellen via Nai booksellers