Feestelijke opening Prix de Rome 2017

Vrijdag 1 december vond in de Kunsthal Rotterdam de feestelijke opening plaats van de tentoonstelling met het werk van de vier genomineerden: Melanie Bonajo, Rana Hamadeh, Saskia Noor van Imhoff en Katarina Zdjelar. Na de welkomstwoorden van Emily Ansenk, directeur Kunsthal, werd de tentoonstelling geopend door Birgit Donker, directeur Mondriaan Fonds en voorzitter van de Prix de Rome jury. Zij reikte alle genomineerden het eerste exemplaar uit van het eerste deel van de publicatie die nai010 en Mondriaan Fonds maakten. Vervolgens maakte de kinderjury van de IMC weekendschool Rotterdam bekend welke kunstenaar volgens hen de winnaar is. Zij reikten een oorkonde uit aan Katarina Zdjelar. Op 15 december zal minister Ingrid van Engelshoven bekend maken wie volgens de officiƫle jury de winnaar is van de Prix de Rome 2017.
Foto’s: Bas Czerwinski.