Publiek bij installatie Rana Hamadeh. Foto: Bas Czerwinski

Terugblik op Prix de Rome 2017

In de Kunsthal Rotterdam was tot en met 25 februari 2018 de tentoonstelling te zien met het werk van de vier genomineerden voor de Prix de Rome Beeldende Kunst 2017. Ten tijde van de tentoonstelling met het werk van Melanie Bonajo, Saskia Noor van Imhoff, Rana Hamadeh en Katarina Zdjelar hebben  44.097 mensen de Kunsthal bezocht.

In de pers werd de tentoonstelling en het werk van de genomineerden goed ontvangen met enthousiaste recensies in de landelijke dagbladen en tijdschriften als Metropolis M, Museumtijdschrift, Mister Motley en VPRO-gids. AVROTROS Kunstuur maakte een item over winnaar Rana Hamadeh in een aflevering over kunstprijzen. Tijdens de Rotterdam Art Week organiseerde de Kunsthal in samenwerking met de Willem de Kooning Academie een masterclass door Melanie Bonajo. Studenten lieten na afloop weten geïnspireerd te zijn geraakt door een dergelijke kans om bijna een-op-een met een genomineerde van de Prix de Rome te kunnen spreken.

Eind van dit jaar zal Prix de Rome winnaar Rana Hamadeh naar Rome gaan voor een werkperiode bij de American Academy, als onderdeel van de prijs. Daarnaast zal zij deelnemen aan verschillende internationale tentoonstellingen en zal de opera The Ten Murders of Josephine onder andere te zien zijn in China. Ook het werk van de andere drie kunstenaars is de komende tijd op meerdere plekken te zien. Zo is de filminstallatie Not a Pillar Not a Pile van Katarina Zdjelar nog tot eind maart te zien bij SpazioA Gallery (Pistoia, Italië) en vanaf april bij Kunstverein Salzburg (Oostenrijk).

De tweetalige publicatie met teksten over de vier genomineerde kunstenaars die nai010 samen met Mondriaan Fonds maakte is nog hier te koop.