Not A Pillar Not A Pile (Tanz für Dore Hoyer), 2017, Videostill

Tentoonstellingen shortlist-kunstenaars 2017

Het werk van de drie kunstenaars die, naast winnaar Rana Hamadeh, op de shortlist stonden van de Prix de Rome 2017 is momenteel in verschillende tentoonstellingen te zien.
Op 13 april opende bij de Salzburger Kunstverein een solotentoonstelling van Katarina Zdjelar. Onder de titel ‘Black Pages’ zijn verschillende video-installaties te zien, waaronder het project ‘Not a Pillar Not a Pile (Tanz für Dore Hoyer)’ dat zij voor de Prix de Rome maakte. De tentoonstelling duurt tot 8 juli.
Werk van Saskia Noor van Imhoff is tot 30 september te zien bij de tentoonstelling ‘Rendez-Vous’ met Frans Hals in Hof van het Frans Hals Museum, en tot 17 juli in de Hermitage Amsterdam als onderdeel van de ABN AMRO Kunstprijs die zij vorig jaar in ontvangst nam.
Op 19 april opende in het Bonnefantenmuseum Maastricht een overzichtstentoonstelling met de video’s van Melanie Bonajo, onder de titel ‘The death of Melanie Bonajo. How to unmodernize yourself and become an elf in 12 steps’. Deze tentoonstelling is tot 28 oktober te zien.