Alessandra Covini, Studio Ossidiana, Amsterdam Allegories, inzending Sixhaven. Foto: Majda Vidakovic
Alessandra Covini, Studio Ossidiana, Amsterdam Allegories, inzending Sixhaven. Foto: Majda Vidakovic

Amsterdam Allegories in Amsterdam-Noord

T/m 26 maart is ‘Amsterdam Allegories’, het plan waarmee Alessandra Covini (Studio Ossidiana) de Prix de Rome 2018 won, te zien in Amsterdam Noord. Op een steenworp afstand van de Sixhaven, de locatie waarop de eindronde van de Prix de Rome zich toespitste, zijn Covini’s maquette en tekeningen te zien bij Villa Volten.

Initiatiefnemer voor deze presentatie is Taak, in samenwerking met NDSM-werf en de André Volten Stichting. Amsterdam Allegories wordt hier gepresenteerd in de context van het project Social Capital, het meerjarige kunstprogramma waarbinnen TAAK kunstenaars uitnodigt om kritisch te reflecteren op de snel veranderende stad.

Locatie: Villa Volten, Asterdwarsweg 10, Amsterdam
Zaterdag 16 en zondag 17 maart, van 12.00 – 17.00 uur
Donderdag 21 t/m zondag 24 maart, van 12.00 – 17.00 uur
www.taak.me