Sander Breure & Witte van Hulzen, Accidents Waiting to Happen, 2019. Installatie, sculptuur, video, met speciale dank aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Tentoonstelling Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum Amsterdam
Sander Breure & Witte van Hulzen, Accidents Waiting to Happen, 2019. Installatie, sculptuur, video, met speciale dank aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Tentoonstelling Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum Amsterdam
Sander Breure & Witte van Hulzen, Accidents Waiting to Happen, 2019. Installatie, sculptuur, video, met speciale dank aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Tentoonstelling Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum Amsterdam
Femke Herregraven, Diving Reflex (Because We Learned Not to Drown, We Can Sing), 2019-ongoing. Tentoonstelling Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum
Femke Herregraven, Diving Reflex (Because We Learned Not to Drown, We Can Sing), 2019-ongoing. Tentoonstelling Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum
Femke Herregraven, Diving Reflex (Because We Learned Not to Drown, We Can Sing), 2019-ongoing. Tentoonstelling Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum
Esiri Erheriene-Essi, The Inheritance (or Familiar Strangers), 2019. Tentoonstelling Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum Amsterdam
Esiri Erheriene-Essi, The Inheritance (or Familiar Strangers), 2019. Tentoonstelling Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum Amsterdam
Esiri Erheriene-Essi, The Inheritance (or Familiar Strangers), 2019. Tentoonstelling Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum Amsterdam
Rory Pilgrim, The Undercurrent, 2019. Tentoonstelling Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum Amsterdam.
Rory Pilgrim, The Undercurrent, 2019. Tentoonstelling Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum Amsterdam. Photo: Bas Czerwinski

Opening tentoonstelling met kinderjury IMC Weekendschool

Op 18 oktober was de opening van de Prix de Rome tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam. Een feestelijk moment voor alle genomineerde kunstenaars die na een werkperiode van vijf maanden hun nieuwe werk aan het publiek kunnen tonen.

Speciaal voor deze gelegenheid werd een kinderjury samengesteld met kinderen die les krijgen aan de IMC Weekendschool Amsterdam Noord en Zuid-Oost. Stichting IMC Weekendschool biedt aanvullend, motivatiegericht onderwijs aan  jongeren van 10-14 jaar oud, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is.
Mattieu, Retik, Furgio, Faith, Christel, Noa, Aram, Chris, Jihane, Nikita, Kawi en Leendert kregen een preview met rondleiding door de tentoonstelling. Na afloop van de rondleiding vergaderden ze in groepjes om te besluiten wie in hun ogen de winnaar is. Zij motiveerden hun keuze op het podium en gaven hun oorkonde aan Esiri Erherien-Essi omdat “je voelt dat ze tegen de wereld wil zeggen: iedereen is goed ook al is iedereen verschillend. Zwarte mensen moeten meer in het museum. Deze schilderijen zijn tegen racisme en dat doet iets met me.”

Foto’s: Bas Czerwinski