Sander Breure & Witte van Hulzen, Accidents Waiting to Happen, 2019. Performance, installatie, sculptuur, video, met speciale dank aan het Leids Universitair Medisch Centrum - LUMC. Foto: Bas Czerwinski
Sander Breure & Witte van Hulzen, Accidents Waiting to Happen, 2019. Performance, installatie, sculptuur, video, met speciale dank aan het Leids Universitair Medisch Centrum - LUMC. Foto: Bas Czerwinski
Sander Breure & Witte van Hulzen, Accidents Waiting to Happen, 2019. Performance, installatie, sculptuur, video, met speciale dank aan het Leids Universitair Medisch Centrum - LUMC. Foto: Bas Czerwinski

Performances Sander Breure & Witte van Hulzen op 22 november

Op vrijdag 22 november zijn in de ruimte van Sander Breure & Witte van Hulzen in het Stedelijk Museum live performances te zien tijdens Amsterdam Art Weekend. De performances vinden plaats gedurende de openingstijden van het museum: van 11:00 tot 21:30 uur, met twee pauzes van 45 minuten om 13:00 en 18:15 uur.

Met Accidents Waiting to Happen onderzoeken de kunstenaars welke patronen en lichaamstaal kenmerkend zijn voor de verschillende rollen die in het ziekenhuis worden ‘opgevoerd’. Zowel de choreografie als de levensgrote sculpturen zijn te begrijpen als een voorstelling van de houdingen die in het ziekenhuis kunnen duiden op gevoelens van pijn, verveling of concentratie. Het resultaat is een serie portretten – maar ook ‘poses’ – van de mensen die het ziekenhuis een gezicht geven: een patiënt, traumachirurg, schoonmaker, bestuurslid en een verpleegkundige.

De Prix de Rome tentoonstelling, met werk van winnaar Rory Pilgrim en de andere genomineerden Femke Herregraven en Esiri Erheriene-Essi, duurt daarna nog t/m 22 maart 2020.