Introduction room at exhibition Prix de Rome 2019 in Stedelijk Museum Amsterdam. Design: Lesley Moore & Michiel Zegers. Films: Malse Media. Photo: Bas Czerwinski
Introduction room at exhibition Prix de Rome 2019 in Stedelijk Museum Amsterdam. Design: Lesley Moore & Michiel Zegers. Films: Malse Media. Photo: Bas Czerwinski

Mondriaan Fonds en Stedelijk Museum Amsterdam zetten samenwerking Prix de Rome voort

Het Mondriaan Fonds en het Stedelijk Museum Amsterdam hebben afgesproken ook in 2021 te zullen samenwerken voor de Prix de Rome. Dit betekent dat de tentoonstelling met nieuw werk van de beeldend kunstenaars die in 2021 voor de shortlist geselecteerd worden, later dat jaar in het Stedelijk Museum te zien zal zijn.

Rein Wolfs, directeur Stedelijk Museum Amsterdam:De tentoonstelling van de Prix de Rome in het Stedelijk laat zien dat deze oude en prestigieuze prijs en het Stedelijk een logische partner zijn. Als het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst in Nederland heeft het Stedelijk altijd jong talent een podium gegeven. Dat hebben wij met de Prix de Rome gemeen. Samen kunnen we een belangrijke springplank zijn voor jonge, opkomende kunstenaars en een belangrijke bijdrage leveren aan de hedendaagse beeldende kunst in Nederland. Met veel plezier zetten we dan ook de samenwerking voort.’

Ook het Mondriaan Fonds, dat de Prix de Rome organiseert en financiert, is verheugd over de voortzetting van de samenwerking. Directeur Eelco van der Lingen: ‘De prijs en het museum versterken elkaar. Met de huidige editie staat er niet alleen een presentatie die recht doet aan de kwaliteit van de genomineerde kunstenaars, ook maakt de tentoonstelling in het Stedelijk Museum duidelijk dat het museum en de prijs elkaar verdienen als belangrijke representanten van nationale statuur op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.’

De open call voor kunstenaars die willen deelnemen aan de Prix de Rome 2021 zal eind 2020 bekend worden gemaakt.

 


Mondriaan Fonds en Stedelijk Museum Amsterdam zetten samenwerking Prix de Rome voort

lees meer