Rory Pilgrim, The Undercurrent, 2019, exhibition Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum Amsterdam. Multimedia installation, courtesy andriesse eyck galerie, with special thanks to MING Studios and David Andrews (posters). Photo: Daniel Nicolas
Rory Pilgrim, The Undercurrent, 2019-ongoing, exhibition Prix de Rome 2019, Stedelijk Museum Amsterdam. Multimedia installation, courtesy andriesse eyck galerie, with special thanks to MING Studios and David Andrews (posters). Photo: Daniel Nicolas

Rory Pilgrims film ‘The Undercurrent’ geselecteerd voor Nederlands Film Festival

Rory Pilgrims film ‘The Undercurrent’ is voor het Nederlands Film Festival geselecteerd voor het Forum van de Regisseurs, het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie. Uit de aankondiging van het filmfestival: “Hoe presenteer je een globaal fenomeen als de klimaatcrisis op intieme en persoonlijke wijze? Zo! Rory Pilgrim maakte er met tien klimaatjongeren een oog- en oorstrelend werk over en won daarmee de prestigieuze Prix de Rome Beeldende Kunst 2019.”

Rory Pilgrim maakte de film tijdens zijn werkperiode voor de Prix de Rome 2019. De film ging in première tijdens de Prix de Rome tentoonstelling in het Stedelijk Museum.

Kijk hier voor meer informatie over Forum van Regisseurs NFF 2020.


Rory Pilgrims film ‘The Undercurrent’ geselecteerd voor Nederlands Film Festival

lees meer