Alexis Blake, rock to jolt [ ] stagger to ash, 2021. Performance, tentoonstellingsruimte met architectonische interventies, gedimd licht, geur, tabloidpublicatie. Prix de Rome 2021. Foto: Daniel Nicolas
Alexis Blake
rock to jolt [
] stagger to ash
2021
Performance, exhibition room with architectural intervention, dimmed lights, smell, tabloid publication. Prix de Rome 2021. Photo: Daniel Nicolas

Performance Alexis Blake tijdens Holland Festival op 15, 17, 19 en 20 juni (uitverkocht)

De performance rock to jolt [ ] stagger to ash van Alexis Blake wordt in juni 4 keer opgevoerd in het Stedelijk Museum Amsterdam als onderdeel van het Holland Festival 2022.

In 2021 won Alexis Blake de Prix de Rome Beeldende Kunst voor haar performance rock to jolt [ ] stagger to ash. Blake onderzocht hoe het oud-Griekse verbod op de klaagzang een van de pijlers vormt van het Westerse patriarchale systeem waarin stemmen van vrouwen worden uitgesloten en onderdrukt. Bij rouw en protest is de klaagzang een middel geworden om lichaam en stem ongecensureerd en ongecontroleerd te uiten. In de performance toont Blake deze structuren en biedt ruimte voor collectieve rouw, voor een hedendaagse klaagzang waarin het lichaam zich vrij kan uiten en gehoord kan worden.

Data uitvoering:
Woensdag 15 juni 13:45 Performance 1
Vrijdag 17 juni 18:30 Performance 2
Zondag 19 juni 16:30 Performance 3
Maandag 20 juni 16:30 Performance 4

Helaas zijn er geen online tickets meer beschikbaar.

De Prix de Rome tentoonstelling met het werk van Mercedes Azpilicueta, Silvia Martes, Coralie Vogelaar en Alexis Blake is t/m 24 april te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam.